Vanuit haar atelier in Amsterdam maakt ik, Michelle de Gruijl, journalistieke illustraties en beeldverhalen. Als journalistiek illustrator richt ik mij op het visualiseren van maatschappelijke onderwerpen en verhalen achter het nieuws. Het gelijkwaardige gebruik van illustraties én tekst is hierbij van essentieel belang: beelden helpen ons brein om een verhaal te begrijpen, te onthouden én ermee te sympathiseren. Met mijn beeldverhalen maak ik complexe, abstracte en onzichtbare verhalen zichtbaar en hoop ik kennis en onderling begrip te vergroten.

Het liefst werk ik analoog met inkt en gouache, maar ik ben ook thuis in digitale technieken. Door een iPad te gebruiken als portable tekentablet, kan ik live en op locatie illustreren met behoud van mijn kleurrijke, intuïtieve stijl en heldere lijnen.

Opdrachtgevers waar ik o.a. voor heb geïllustreerd zijn de Gemeente Amsterdam, The Social Brand, Social Impact Factory Utrecht en SOA Aids Nederland.

Nieuwsgierig of ik wat voor je kan betekenen? Voor vragen, een kopje koffie en/of samenwerkingen kan je mij telefonisch bereiken of het contactformulier op de website invullen.